vrijdag 7 mei 2010

Kinderkookcafé: pindakaaskoekjes


Wat heb je nodig?
125 gram zacht boter, 150 gram pindakaas (met stukjes noot), 200 gram bruine basterdsuiker, 1 ei (losgeklopt), 150 gram bloem, 1/2 theelepel bakpoeder, 75 gram ongezouten pinda's.
Een bakplaat of rooster, bakpapier, theelepeltje, lepel, mengkom, oven, uitsteekvormpjes, placemats. 

Hoe maak je pindakaaskoekjes?
Roer in de kom de boter en de pindakaas door elkaar. Voeg langzaam de suiker toe en roer goed. Voeg het losgeklopte ei toe en blijf goed roeren. Meng de bloem en het bakpoeder goed met de rest. Voeg als laatste de pinda's toe en kneed alles met je vingers tot een zacht deeg. Verdeel het deeg en laat de kinderen er koekjes van maken door met de hand vormen te kneden of figuurtjes uit te steken. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden goudbruin bakken. Af laten koelen en smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten